Team building mačevanje

Team building mačevanje je rekreativni oblik sportskog mačevanja prilagođen potrebama poslovnog života. Poslovnim ljudima daje mogućnost da na originalan način ispune svoje slobodno vrijeme te brigu za zdravljem povežu s društvenim životom s kolegama; u početku kroz trening, a kasnije i kroz ekipne borbe. U sklopu team building mačevanja moguće je formirati male skupine boraca, odnosno omogućiti sudionicima da dokažu borbenost, organizacijske i taktičke vještine te im ujedno dati priliku da sami sebe vide na jedan potpuno drugačiji način.

Ovaj olimpijski sport je zbog svoje plemenite tradicije i elegancije nazvan još i bijelim sportom. Kako ne ulazi u sferu masovnih sportova, mačevanje stvara dojam elitnosti, iako je to danas pristupačan i iznad svega siguran sport za svakog tko se želi njime baviti.

Sustav natjecanja u sportskom mačevanju provodi se kroz više disciplina i kategorija. Osnovno se natjecanja dijele na individualna i ekipna. Postoje tri kategorije bavljenja ovim sportom - profesionalno, amatersko i rekreativno, te tri discipline - mač, sablja i floret. U team building mačevanju sustav natjecanja je isti, samo što se umjesto timova kluba i nacionalnih reprezentacija ovdje suprotstavljaju zaposlenici.